w3c

w3c

Harder rijden dan 80 km per uur, tenzij je beschikt over een Tempo 100-ontheffing. In dat geval bedraagt de maximumsnelheid 100 km per uur.

De Tempo 100-ontheffing kun je krijgen na een keuring,dit kan bij ons na het maken van een afspraak of op onze vaste tempo 100 dagen. De combinatie moet daarbij aan een aantal eisen voldoen. Welke dat zijn vind je onder aan de pagina  Na goedkeuring krijg je de Tempo 100 sticker thuis gestuurd en deze plak je op de aanhangwagen. De ontheffing geldt uiteraard alleen voor de Duitse snelwegen en is niet geldig in andere Europese landen. Voor snelheden in  andere landen klik hie

Geldigheid Tempo 100-ontheffing

De Tempo 100-ontheffing is na afgifte onbeperkt geldig, mits de auto en de aanhangwagen aan de voorwaarden blijven voldoen. Houd hier rekening mee als je een andere trekauto koopt. Let daarnaast ook goed op de (maximum) leeftijd van de caravanbanden.

Eisen en voorwaardenTempo 100

De caravan / aanhangwagen moet gekeurd worden bij ons bedrijf in Pijnacker 

De caravan / aanhangwagen moet voorzien zijn van:

o   een oploop rem

o   hydraulische schokdempers

o   banden voorzien van de juiste Loadindex

o   banden voorzien van de juiste snelheids codering

o   de banden van de caravan/aanhangwagen mogen niet ouder zijn dan 6 jaar

o   eventueel anti slingerkopp

De auto moet voorzien zijn van een ABS remsysteem

eling (voorzien van E-keurmerk)

Indien geen anti-slinger koppeling aanwezig:

o   Het maximaal beladen caravangewicht mag ten hoogste 80% van het ledig autogewicht (massa rijklaar) bedragen.

o   Het maximaal beladen aanhangergewicht mag ten hoogste 110% van het ledig autogewicht (massa rijklaar) bedragen.

o   Indien een anti-slinger koppeling aanwezig:

o   Het maximaal beladen caravangewicht mag ten hoogste 100% van het ledig autogewicht (massa rijklaar) bedragen.

o   Het maximaal beladen aanhangergewicht mag ten hoogste 120% van het ledig autogewicht (massa rijklaar) bedragen. 

Voldoet mijn combinatie aan de gewichteisen?

Om te controleren of uw caravan / aanhangwagen, in combinatie met uw personenauto, in aanmerking komt voor de Ontheffing, dient u de kentekenbewijzen van caravan / aanhangwagen en uw personenauto ter hand te nemen. Op het kentekenbewijs van de caravan o/aanhangwagen kijkt u naar de waarde die staat vermeld bij "Maximum Massa Voertuig". Op het kentekenbewijs van uw personenauto kijkt u naar de waarde die staat vermeld bij "Massa Ledig Gewicht". Indien u in het bezit bent van een personenauto met bouwjaar eind 2005 of jonger, staat op het kentekenbewijs ook vermeld "Massa Rijklaar". Indien deze waarde op het kentekenbewijs is weergegeven, mag bij het vergelijken van de gewicht van deze laatste waarde worden uitgegaan.

Voor een caravan geldt nu:

Indien de waarde bij Maximum Massa Voertuig (caravan) groter is dan de waarde Massa Ledig Gewicht (of Massa Rijklaar) van de personenauto, komt u helaas niet in aanmerking voor de Tempo 100 Ontheffing.

Indien de waarde bij Maximum Massa Voertuig (caravan) groter is dan 80% van de waarde Massa Ledig Gewicht (of Massa Rijklaar) van de personenauto, komt u wel in aanmerking voor de Tempo 100 Ontheffing. De caravan moet dan wel voorzien zijn van een goedgekeurde stabilisatorkoppeling.

Indien de waarde bij Maximum Massa Voertuig (caravan) kleiner is dan 80% van de waarde Massa Ledig Gewicht (of Massa Rijklaar) van de personenauto, komt u in aanmerking voor de Tempo 100 Ontheffing. De caravan hoeft dan niet voorzien te zijn van een goedgekeurde stabilisatorkoppeling.

Voor een aanhangwagen geldt nu:

Indien de waarde bij Maximum Massa Voertuig (aanhangwagen) groter is dan 120% van de waarde Massa Ledig Gewicht (of Massa Rijklaar) van de personenauto, komt u helaas niet in aanmerking voor de Tempo 100 Ontheffing.

Indien de waarde bij Maximum Massa Voertuig (aanhangwagen) groter is dan 110% van de waarde Massa Ledig Gewicht (of Massa Rijklaar) van de personenauto, komt u wel in aanmerking voor de Tempo 100 Ontheffing. De aanhangwagen moet dan wel voorzien zijn van een goedgekeurde stabilisatorkoppeling.

Indien de waarde bij Maximum Massa Voertuig (aanhangwagen) kleiner is dan 110% van de waarde Massa Ledig Gewicht (of Massa Rijklaar) van de personenauto, komt u in aanmerking voor de Tempo 100 Ontheffing. De aanhangwagen hoeft dan niet voorzien te zijn van een goedgekeurde stabilisatorkoppeling.

u in aanmerking voor de Tempo 100 Ontheffing. De aanhangwagen hoeft dan niet voorzien te zijn van een goedgekeurde stabilisatorkoppeling.

Aandachtspunten:

De ontheffing behoeft slecht één maal aangevraagd te worden en is onbeperkt geldig.

De ontheffing wordt verleend voor het in de ontheffing vermelde caravan / aanhangwagen. Het is niet gekoppeld aan een specifiek trekkend voertuig. Indien u een andere voertuig koopt, of van uw werkgever een andere voertuig ter beschikking gesteld krijgt, blijft de afgegeven ontheffing van kracht. Oftewel, het maakt niet uit welke auto de caravan/aanhanger trekt, indien het trekkende voertuig maar beschikt over ABS- remmen en niet lichter is als het in de ontheffing vermelde minimale gewicht voor het trekkende voertuig.

U bent er zelf verantwoordelijk voor dat, indien u 100km/u rijdt, uw caravan / aanhangwagen is voorzien van de juiste banden, die niet ouder zijn dan 6 jaar.

Voor de goede orde wijzen wij u er op dat u de ontheffing samen met de kentekendocumenten van auto en caravan / aanhangwagen moet kunnen tonen, indien de autoriteiten u daar om verzoeken.

Op de Autosnelwegen en Autowegen is met de ontheffing een maximum snelheid van 100 km/u toegestaan. Let wel: Daar waar een inhaalverbod voor voertuigcombinaties van toepassing is, geldt dit ook voor de verleende Tempo 100 – Ontheffing. In kleinere steden bestaan wegen waarvoor inrijverboden gelden voor auto – aanhangwagen combinaties. Dit geldt dus ook voor uw combinatie!

bron : tuev-nord

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: