Linker banner

Neil 12 volt dakairco dauwpuntkoeler -

Neil 12 volt dakairco dauwpuntkoeler

€ 1.295,00
Inclusief belasting

Neil klimaatbeheersing. Dit is de meest milieuvriendelijke manier om uw caravan of camper te koelen!

Aantal stuks
Niet op voorraad

Generate PDF

Bij het aankopen van dit product krijgt u per stuk 1295 spaarpunten. Het totaal van uw bestelling zal nu 1295 punten bedragen ter waarde van € 12,95.


 

Gratis verzending vanaf € 75,- in NL en BE

 

Levering binnen 3 werkdagen

 

Ruilen binnen 14 dagen

 

Veilig betalen

Hoe werkt een Neil verdampingskoeler

Een  verdampingskoeler vangt lucht van buiten op en dwingt deze door een met water bevochtigd filter. Binnen dit filter verdampt het water en neemt daarbij de warmte uit de lucht op. Zodra het koud is, komt er lucht in de voertuigcabine, waardoor de inzittenden een frisse omgeving behouden.De verdampende airconditioning is een natuurlijke airconditioning die, omdat deze werkt via het verdampingsprincipe, geen CO2-uitstoot veroorzaakt en de uitstoot van broeikasgassen vermindert.

In tegenstelling tot een airconditioner heeft een verdampingskoeler een zeer laag elektrisch verbruik (maximaal 7 amp x uur in 12 v) en sluit het rechtstreeks aan op de accu van het voertuig.

Op deze manier werkt een verdampingskoeler:

Verbruikt GEEN brandstof

Het is ZEER eenvoudig te installeren

Kan worden gebruikt met stilstaand voertuig

Kan worden gebruikt met uitgeschakelde motor

Bij het werken door verdamping zijn de prestaties van een airconditioning afhankelijk van de relatieve luchtvochtigheid en de buitentemperatuur. Hoe hoger de temperatuur en hoe lager de luchtvochtigheid, hoe beter de prestaties van de airconditioner.

De volgende tabel toont de temperatuur waarbij de lucht uit de airconditioner komt, afhankelijk van de buitentemperatuur en relatieve vochtigheid,

Elke kolom komt bijvoorbeeld overeen met een buitentemperatuur (28 graden Celsius). In elke rij verschijnt de relatieve vochtigheid (in het voorbeeld 30%). De waarde in de doos (18 ° graden Celsius) komt overeen met de temperatuur waarbij de lucht uit de airconditioner komt. 

In dit geval zendt de airconditioner een luchtstroom van 10 graden onder de omgevingstemperatuur.

Wat is het voorgekoelde systeem?

In veel voertuigen wordt de watertank van de airconditioning blootgesteld aan de zon en hoge temperaturen. Om deze reden warmt het water erin op en kan het een temperatuur van meer dan 75° C bereiken.

Door het klimaatregelingsfilter met heet water te bevochtigen, vermindert de klimaatregeling zijn efficiëntie en verliest hij zijn nut wanneer dat het meest nodig is. Geconfronteerd met dit probleem, voegen veel gebruikers ijs toe aan de watertank, wat de situatie slechts een paar minuten verlicht.

Het voorkoelsysteem (gepatenteerd door Neil) biedt een LAATSTE OPLOSSING, die de temperatuur van de externe tank isoleert van de temperatuur van het water waarmee het filter wordt bevochtigd (bevochtigt met koud water uit de voorkoelkamer) dus optimale prestaties, zelfs wanneer het water in de externe tank boven de  80° C is.

EVP201

6 andere producten in dezelfde categorie:

chat Commentaar (0)
Hulp nodig? Chat met ons
Begin een Gesprek
Klik op een van onze vertegenwoordigers hieronder om te chatten via WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@willemsenrecreatie.nl ;)
Bel ons om +31 (0)15-3695775 van 09 :00 tot 17:00 van maadag t/m vrijdag